Om MILRUCK
1952 åkte ett par svenska officerare till San Diego och utbildades vid UDT (dagens Navy SEALs) resultatet av det besöket och några till, bland annat i Storbritannien och RM/SBS, blev de svenska Kustjägarna/ Attackdykarna. 

2015 åkte undertecknad Kustjägare till San Diego för att delta i ett specialförbandsbaserat uthållighetsprov arrangerat av Special Forces och Navy SEALs. Under de mörkaste timmarna när jag kämpade för min heder och överlevnad insåg jag att detta är för bra för att inte finnas tillgängligt i Sverige. Jag ville ha en svensk profil och för det engagerade jag ett flertal instruktörskader från olika svenska jägarförband som i sin tur bidrar med sina unika erfarenheter. Enda problemet är att jag är jägarofficer, inte businessman. Men hur svårt kan det vara?

Under mina +10år i Försvarsmakten har jag bland annat tränat några av Sveriges och därmed världens tuffaste soldater på jägarborgen i Karlsborg. Med tung ryggsäck tränade vi jägarsoldaterna att framrycka via gummibåt, helikopter och främst via lång och tung fotmarsch. Innästling-insats-urnästling-utvärdera-träna-förbättra-repetera.  Med metoder hämtade från Försvarsmaktens spetsförband är vår mission att bygga starkare medborgare. 

Välkommen till MILRUCK, kom väl förberedd. 

Dennis Hultgren, grundare
Kustjägarna 2000-2002
Underrättelseofficer 2002-2010